

# HONDA CHAMPIONSHIP OF THE MONTEREY PENINSULA

### SCHEDULE AND SUPPLEMENTAL REGULATIONS

Friday, July 7

7:20 am Track Inspection

8:05 am - 8:25 am Supersport/Superstock 600 Practice 1 - Group 2 (20 min) 8:35 am - 8:55 am Supersport/Superstock 600 Practice 1 - Group 1 (20 min)

11:00 am - 11:30 am KTM RC Cup Practice 1 (30 min)

11:30 am – 12:30 pm Lunch

12:30 pm – 1:30 pm Motul Superbike Class/Bazzaz Superstock 1000 QP1 (60 min)

1:40 pm - 2:10 pm KTM RC Cup Qualifying 1 (30 min)

3:40 pm - 4:10 pm Supersport/Superstock 600 Practice 2 – Group 2 (30 min)
4:20 pm - 4:50 pm Supersport/Superstock 600 Practice 2 – Group 1 (30 min)
5:00 pm - 5:30 pm Motul Superbike Class/Bazzaz Superstock 1000 QP2 (30 min)

Saturday, July 8

8:45 am Track Inspection

9:50 am - 10:20 am Motul Superbike Class/Bazzaz Superstock 1000 P3 (30 min)

10:25 am - 10:45 am KTM RC Cup Qualifying 2 (20 min)

12:00 pm - 12:15 pm Superpole (15 min)

12:20 pm - 1:20 pm Lunch

12:45 pm – 1:20 pm Dunlop Paddock Autograph Signing

3:15 pm Motul Superbike Class/ Bazzaz Superstock 1000 Race 1 (23 laps)

4:15 pmKTM RC Cup Race presented by Riderz Law (12 laps)4:45 pm - 5:15 pmSupersport/Superstock 600 Qualifying Group 2 (30 min)5:25 pm - 5:55 pmSupersport/Superstock 600 Qualifying Group 1 (30 min)

Sunday, July 9

7:25 am Track Inspection

8:15 am – 8:30 am Supersport/Superstock 600 Warm Up Group 1 and 2 (15 min)
8:40 am - 8:55 am Motul Superbike Class/Bazzaz Superstock 1000 Warm Up (15 min)

9:15 am Superstock 600 Last Chance Qualifier (10 laps)
11:10 am Supersport/Superstock 600 Race (19 laps)

12:00 pm - 1:00 pm Lunch

12:00 pm – 1:00 pm Dunlop Paddock Autograph Signing

3:15 pm Motul Superbike Class/Bazzaz Superstock 1000 Race 2 (23 laps)

Move-In

Thursday, July 6 10:00 am

Registration

Thursday, July 6 7:00 am - 5:00 pm

Friday, July 7 7:00 am - 5:00 pm

Saturday, July 8 7:00 am - 5:00 pm

Sunday, July 9 7:00 am - 12:00 pm

Technical Inspection

Thursday, July 6
SBK/Superstock 1000
1:00 pm

SSP/ Superstock 600 2:00 pm

KTM RC Cup 4:00 pm

Friday, July 7

7:00 am - 7:30 am
\*No inspections
after 7:30 am\*

Meetings

Mandatory Entrant Meeting & New Riders Meeting

Thursday, July 6 4:00 pm

**Location:** MotoAmerica Hospitality Truck







## HONDA CHAMPIONSHIP OF THE MONTEREY PENINSULA

### SCHEDULE AND SUPPLEMENTAL REGULATIONS



#### **Event and Circuit Information:**

MotoAmerica presents the Honda Championship of the Monterey Peninsula July 7-9, 2017 featuring

Motul Superbike Class, Supersport, Bazzaz Superstock 1000, Superstock 600 and KTM RC Cup competitors



#### **Rules and Regulations:**

It is the entrant's responsibility to ensure all crew, riders, and guests comply with all MotoAmerica and AMA regulations, including the team handbook located here: http://www.motoamericaregistration.com/competitor-info/



Officials:

Race Director: Stuart Higgs FIMNA Safety Officer: Dan Argano Rider Representative: Doug Chandler



Shipment pick up location: Concessions building in

back of paddock

Address: Mazda Raceway Laguna Seca Individual Name and Cell Phone Number

1021 Monterey-Salinas Hwy

Salinas, CA, 93908



Registration Location: Embassy Suites (see map)

Registration Deadline: Jun 7 Credential Request Deadline: Jun 21

Entries and rider licenses will not be processed at the track. All riders must have a valid 2017 AMA license



Radio Frequency: 456.8125 MHz (12.5 KHz, CSQ

Squelch, Receive only)

Racing Radios: Tony 404-361-4840

Teams must have one crew member monitoring this "listen only" channel during all on track events. Radios must be presented during tech inspection.



Sunoco APEX Fuel: back of paddock (see map)

Contact: Steve Klinger 916-799-4916

Hours: Thurs 12:00-4:00 pm Fri/Sat 7:30- 4:00 pm. Sun 7:30- 12:00 Fuel cans cannot remain on track property,

teams failing to comply will be subject to a fine



Tech Location: White Tent near VP Pumps Competitors will not pass technical inspection if they do not have a working MyLaps compatible transponder. Failing to have an operational

transponder during any session will result in a penalty.



Garages: None

Hot Pit Assignments: Released at entrant meeting Supply drop off procedure: 15 min deliveries during all

open delivery hours (refer to Team Handbook) RV Parking: Contact <a href="mailto:rstem@motoamerica.com">rstem@motoamerica.com</a>

All teams must use water barrels or concrete to tie down awnings and structures. Stakes cannot be used to tie down structures. Teams will be liable for any damage to the paddock from stakes or structures tied down inappropriately



**Disposal and Recycling:** Back center of paddock Participants are required to make use of disposal locations for all waste materials. All spills must be treated immediately and track management must be

advised. All fuel containers, and tires must be removed from the facility.



Golf Carts Contact: Refer to team/crew packet Circuit Rules: Operators must be over 18. Speed limit is 10 mph.

Pit support vehicles must be parked within the team's paddock footprint or at the designated parking area and must display a 2017 MotoAmerica Pit Vehicle Pass.



**Timing and Scoring Screens:** 

Network Name: MotoAmerica Hot Pits

Password: lagunaSECA

#### **Coaxial Locations:**

Do not distribute the log in information to fans or guests as increased users may cause the system to slow or stop functioning. Teams must provide their own hardware to connect to the timing and scoring feed over coax or network cable



Vehicle Staging: Enter south boundary gate beginning

Wed, July 5 @ noon

Move-in: Thurs, July 6 @ 10:00 am Tune to teams channel during move in

Move-out: Mon, July 10 @ 12:00 pm Truck Wash: Superior Auto Detail at 831-601-1831

P1 Parking: MotoAmerica parking passes are not honored

please pick up at registration

RV Parking: Refer to team crew packet



Track Familiarization: July 6 @ 4:30 pm - 6:00 pm NO SCOOTERS, only bicycle or pedestrian traffic is allowed





